A Display® Plakát létrehozásának jellemzői és szerkezetük

A Display Documentation in Hungarian wikiből

A plakát létrehozásának eszköze segít a saját Display® plakát megalkotásában. Miután betáplálta az összes szükséges információt, már az autonom fog működni és azonnal hozzáférhető lesz egy kinyomtatható plakát pdf formátumban.Olyan számítási módot használ, amely már kezdetben meghatározza az épület primér energiafogyasztását.Ezután az eszköz kiszámítja a primér energia arányszámot,ami az épület teljes belső hasznos területének primér energia fogyasztása négyzetméterenként. Az épület típusa szerint, legyen az oktatási, hivatali vagy egyéb épület, 6 osztályba lehet ezeket sorolni, A-tól G-ig, hasonlóan a már jól ismert, háztartási gépeken található tanúsítvány formához.
A CO2 kibocsátással kapcsolatban az eszköz majdnem azonos eljárással működik. A termelés, a szállítás és fogyasztás minden egysége, mely valamilyen fosszilis energiaforrást használ, bizonyos mennyiségű bocsát ki, amit kg-ban mérnek,a CO2-vel azonos értéknek véve.Ezt az egységet úgy hasznosítják, hogy más, üvegház hatást előidéző gázok kibocsátásáról se feledkezzenek meg. A Felhasználói Kézikönyv következő részeiben egyszerűsíteni fogják az „üvegház hatást előidéző gázok kibocsátásának mérése kg-ban, a CO2-vel azonos értékben „ kifejezést, és csak a „CO2 kibocsátás „ kifejezést fogják használni, az előbbivel azonos értelemben.A primér energia fogyasztáshoz hasonlóan, az eszköz kiszámítja a CO2 arányát, a CO2 kibocsátást kg/négyzetméternek megfelelően. Ez lesz az az arány, ami kritériumként szolgál az épület 7 osztályba való besorolásánál.
A vízfogyasztást könnyebben lehet kezelni.A http://www.display-campaign.org/doc/en/index.php/GLOSSARY vízfogyasztási arány], az épület liter/ négyzetméter szerinti fogyasztása teljesítmény jelzőként használható.
Továbbá, a számítási eszköz figyelembe veszi az épület típusát is, amikor hat osztályba sorolja az épületet. Uszodák esetében a vízfogyasztási arányt az úszók számából kalkulálják.
A Display® weboldalán lehetséges, hogy belépjen a korlátozott területre úgy, hogy megadja saját login adatait. A sikeres belépés után elirányítják az „épületek” oldalra. A folytatáshoz a következő lehetőségek vannak, ezek négy alszekcióra oszlanak:

Tartalomjegyzék

PLAKÁT SZERKESZTÉS

  • Adja hozzá, frissítse vagy törölje yaz ön épületének adatait az épületek szó kiválasztásával,
  • Adja hozzá, frissítse vagy törölje a már meglévő számítási adatokat és töltse le a saját plakátját a Plakátok szó kiválasztásával,
  • A felhasználói kézikönyv online változatát vegye igénybe a Felhasználói útmutatóra kattintva,
 • ADAT KEZELÉS
 • Elemezze épületeinek állományát a Helyi statisztikák részben,
  • Hasonlítsa össze fogyasztását a Hazai statisztikákkal,*
  • Importálja vagy exportálja ypületének és plakátjának adatait egy táblázatkezelő program formájában az import/export feliratra kattintva,

KIMUTATÁSAIM

KIMUTATÁSAIM

  • Válassza ki preferenciáit úgy, hogy rákattint az Adataim szóra, változtassa meg jeligéjét, választhatja azt is, hogy szeretne Display hírlevelet kapni, állítsa be a kívánt nyelvet is, majd frissítse a saját kapcsolattartásra szolgáló adatait.
  • töltse fel saját szervezetének logoját, győződjön meg arról, hogy a plakátjához a kapcsolattartási adatok pontosak, kattintson a Plakátomszóra.
  • Fordítsa le a számítási módot és a regisztrációs űrlapot saját anyanyelvére a Fordításaim szót választva,
  • Annak érdekében, hogy más munkatársak is csatlakozzanak, állítsa be az éves időjárás kiigazítási tényezőket, és biztosítsa, hogy az ön szervezetének támogatása világos és érthető, válassza az Én szervezetem szót.


ON LINE FELHASZNÁLÓK

Az on line felhasználók opcióhoz kattintson a Preferenciáim szóra (az oldal jobb felső sarkában) vagy az Adataim szóra és annak alszekciójában a Preferenciám-ra.

Személyes eszközök